0036-96-212-243
  • deutsch
  • magyar
 

Fogfehérítés

A fogak színét, - az eredetit és az elszíneződöttet is- szabad szemmel nem látható pigmentrészecskék okozzák, melyek a fogzománc és az alatta lévő dentin anyagába ivódtak bele.

A fogfehérítési rendszerek döntő része e pigmentek elszíntelenítésén alapul. A fehér fogsor iránti növekvő igény érthető, azonban ismernünk kell a helyes mértéket.

A fogakhoz tapadó lepedék és fogkő gyakran okoz elszíneződést a fogfelszínen, hogy a fehérítési folyamat első lépéseként mindenképpen helyes szájhigiénikusunkhoz fordulni fogkő eltávolításért és polírozásért. Sok esetben már ez a művelet is elég ahhoz, hogy elfogadható fehérségűek legyenek fogaink.

A fogszövetek mélyebb rétegeit is érintő elszíneződések esetén, oxidáción alapuló fehérítőrendszereket alkalmazunk, melyek fő alapanyaga a hidrogén-peroxid. A különböző készítmények hatékonyságát a hidrogén-peroxid töménysége, a behatási idő és a hőmérséklet egyaránt befolyásolja.

Otthoni fogfehérítés: Opalescense

Először lenyomatot készítünk a fogairól, amelynek alapján technikusunk elkészít egy speciális fogsínt. Ebbe a vékony, a fogakra pontosan illeszkedő sínbe kerül a fehérítő zselé. Az anyag a fog szerkezetében nem okoz változást, csak a fog színe válik világosabbá.

A fogorvosi felügyelettel végzett fogfehérítés biztonságosságát sok éves klinikai tapasztalatok bizonyítják.

A színváltozás legtöbbször már egy éjszakai használat után észrevehető. Az optimális eredmény eléréséhez átlagosan 7-10 napos alkalmazás szükséges de az előzetes vizsgálatok után tájékoztatjuk Önt arról, hogy az Ön esetében milyen eredmény várható a kezeléstől.